Ο χειρισμός Τσίκο που σώζει το αποδυτήριο

Τις τελευταίες μέρες και ιδίως μετά την ήττα στη Λεμεσό απο τον Άρη όλα περιστρέφονται γύρω απο την απόφαση του Νταβίτ Γκαγιέχο να μην χρησιμοποιήσει τον Τσίκο ούτε λεπτό και ενώ η ομάδα έδειχνε να χρειάζεται τη συμβολή του Αγκολέζου.

Πέραν απο μερίδα οπαδών μας που ασχολείται με το ζήτημα στα διάφορα ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΙΚΑ στέκια, οι διάφοροι “καλοθελητές”, βλέπε ιστοσελίδες φίλιες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, έχουν αδράξει την ευκαιρία να προβάλουν το “ζήτημα” καθημερινά.

Δεν αμφισβητεί κανείς οτι ένας σωστός επαγγελματίας Τσίκο είναι πέραν απο απαραίτητος στην ομάδα αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή προικισμένο με τεράστιες ικανότητες.Άλλωστε η απουσία του τα τελευταία παιχνίδια και ειδικά με Αποέλ και Άρη είναι εμφανέστατη.

Απουσία όμως η οποία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ τον ποδοσφαιριστή.Δεν θα ανατρέξουμε στα γεγονότα,απλά για φρεσκάρισμα μνήμης θα πούμε οτι είναι υπότροπος αφού για τον ίδιο λόγο δεν αγωνίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα του πρώτου γύρου στο Παφιακό απέναντι στην Καρμιώτισσα.Άρα του έχει δοθεί απο τον Γκαγιέχο μια 2η ευκαιρία που αντι να το εκτιμήσει, επανέλαβε εαυτόν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Στο ντέρπι κορυφής στο ΓΣΠ ο Γκαγιέχο αναγκάζεται να αγωνιστεί χωρίς τον ποιοτικότερο του ίσως ποδοσφαιριστή. Τον ποδοσφαιριστή που στήριξε αρκετές φορές, βλέποντας το ιδιαίτερο του χαρακτήρα του. Απο εκεί και πέρα όμως προέχει το καλό της ομάδας και οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους τους παίκτες.

Αν στον αγώνα με τον Άρη ο Γκαγιέχο χρησιμοποιούσε το Τσίκο,οι συνέπειες θα ήταν πιθανότατα μεγαλύτερες. Αν ο Τσίκο, ή ο κάθε Τσίκο, αντιληφθεί οτι η ομάδα εξαρτάται απο αυτόν και οτιδήποτε κάνει θα επανέλθει ώς “μεσσίας” σε 2-3 αγώνες, τότε απλά θα επαναλαμβάνει τα ίδια και χειρότερα πειθαρχικά παραπτώματα. Ξεκάθαρο και χωρίς να απαιτείται να έχει κάποιος επιστημονικό μυαλό.

Το χειρότερο θα ήταν όμως αν και οι υπόλοιποι παίκτες αντιληφθούν οτι υπάρχει διαχωρισμός παικτών, ειδικές μεταχειρίσεις και προνόμια για συγκεκριμένο παίκτη κτλ. Εκεί τινάζονται όλα στο αέρα.

Εμείς στηρίζουμε την απόφαση του Νταβίντ Γκαγιέχο για όσο διάστημα χρειαστεί!! Και εννοούμε το διάστημα στο οποίο ο Τσίκο θα δείξει ΕΜΠΡΑΚΤΗ μεταμέλεια και θα απολογηθεί ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ σε συμπαίκτες,προπονητές,διοίκηση αλλά και δημόσια στον κόσμο της ομάδας για την έλλειψη σεβασμού που επέδειξε το τελευταίο διάστημα.

Μόνο έτσι αυτή η φουρτούνα θα ξεπεραστεί.Ο Γκαγιέχο,πέραν απο την εξαιρετική πορεία που διαγράφει η ομάδα που δημιούργησε,έχει αποδείξει οτι εκτιμά παίκτες με φιλότιμο και εργατικότητα.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η διοίκηση και ο κόσμος να στηρίξουν την απόφαση του προπονητή και να μην εμπλακούν σε μια διελκυστίνδα μεταξύ Γκαγιέχο και Τσίκο.Αν το πράξουν απλά “δαγκώνουν το τυράκι” που μας βάζουν οι διάφοροι κύκλοι όσες φορές η ΑΝΟΡΘΩΣΗ είναι στα ψηλά.

Please follow and like us:
onpost_follow
Tweet