“Ένας λόγος που πάμε καλά,είναι ο Τόνι Κωνσταντινίδης..”

Συνέντευξη στην sportime παραχώρησε ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας Ζέιτ Μουόσα όπου αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας αλλά και τους προσωπικούς του.

Αναλυτικά όσα είπε:

  • Ζέιτ χαίρεται. Σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Μίλησε μας για το πως ξεκίνησες το μπάσκετ;

«Ο πατέρας μου ήταν προπονητής μπάσκετ στον Ζήνωνα στη Λάρνακα. Πήγαινα μαζί του στις προπονήσεις και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ασχολήθηκα με το άθλημα. Ο πατέρας μου πήγε στην ΑΕΚ και πήγα μαζί του στις ακαδημίες. Έπαιζα εκεί. Στην Γ’ γυμνασίου άρχισα να ψηλώνω».

  • Πως προέκυψε η απόκτησή σου από τον Ολυμπιακό Πειραιώς;

«Ήταν προπονητής μου ο Μιχάλης Αρβανίτης στην ΑΕΚ το 2016, κάπου εκεί η χρονολογία. Ο κόουτς συνεργάζεται με camp στο εξωτερικό και πήγα στην Ελλάδα. Ήταν εκεί ο προπονητής του Πανιωνίου. Του άρεσα και μου έκανε πρόταση να πάω στον Πανιώνιο. Μετά πήγα Πανελλήνιο και βγήκα στην καλύτερη 5άδα του παιδικού της Ελλάδας. Την χρονιά του κορονοϊού θυμάμαι με προσέγγισε ο Ολυμπιακός και με απέκτησε.

Στην αρχή ήμουν εφηβικό τμήμα, μετά πήγα στην ομάδα της Α2 στον Ολυμπιακό Β. Εκείνη την χρονιά πήραμε το τρόπαιο στους Έφηβους και ήμουν στην καλύτερη πεντάδα και πάλι. Μετά έγινε η κλήση από την Ανδρών με προπονητή τον Μπαρτζώκα».

  • Πως έγινε η μετακίνησή σου στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2022;

«Δεν είχα χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και ψάξαμε το θέμα του δανεισμού. Λόγω του Κυπριακού διαβατηρίου ήρθα στην Ανόρθωση που έδειξε πρώτη ενδιαφέρον».

  • Πως κύλησε η πρώτη σου χρονιά στην Ανόρθωση;

«Η ομάδα είχε στόχο την 8αδα και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά. Ήμασταν η έκπληξη του πρωταθλήματος, ήρθαμε 3οι και πήγαμε στον τελικό κυπέλλου».

  • Γιατί αποφάσισες να ανανεώσεις τον δανεισμό σου στην Κυρία;

«Επειδή στις καλές και κακές στιγμές με στήριξαν, είναι επαγγελματίες. Το είδα ως μια ευκαιρία γιατί με βοήθησαν να δείξω τον χαρακτήρα μου, να αποδείξω μπασκετικά τι μπορώ να κάνω. Να κάνω ένα βήμα. Επίσης είναι μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό».

  • Βλέπουμε πως η ανοδική πορεία της Ανόρθωσης στο μπάσκετ συνδυάστηκε και με τη δική σου παρουσία. Είναι αυτό μια επιπρόσθετη ευθύνη για εσένα;

«Προφανώς είναι μια ευθύνη αλλά νιώθω ότι χρωστώ σε αυτή την ομάδα και σε αυτή τη διοίκηση για να πάρουμε τρόπαια. Ήδη χάσαμε κάποια όμως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη δουλειά με στόχο να κερδίσουμε τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

  • Πως αντιμετωπίζεις τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να ακούσεις ή να διαβάσεις;

«Αρχικά γελώ γιατί σημαίνει πως όταν ασχολούνται μαζί μου σημαίνει κάτι κάνω καλά στη δουλειά μου. Επίσης θεωρώ το αστείο επειδή είμαι ένα παιδί που παίζω από τα 16 μου στην Εθνική και δεν έδωσα ποτέ δικαιώματα».

  • Ζέιτ θα θέλαμε και ένα σχόλιο για τον κόουτς Τόνι Κωνσταντινίδη.

«Ο κόουτς είναι φανερό πως έκανε την ομάδα… πιο ομάδα. Άλλαξε πράγματα. Στο ομαδικό κομμάτι βλέπουμε πως είμαστε στα ψηλά. Στο προσωπικό επίπεδο ο κόουτς με έχει ηρεμήσει εντός και εκτός γηπέδου. Ένας λόγος που πάμε καλά ως Ανόρθωση στο μπάσκετ είναι ο Τόνι Κωνσταντινίδης. Με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος».

  • Πως νιώθεις όταν παίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό όπως αυτό της Ανόρθωσης;

«Είναι κάτι συγκλονιστικό. Κάτι πρωτόγνωρο στην Κύπρο. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα σε κάθε παιχνίδι και είναι ένα μεγάλο συν για την Ανόρθωση αυτό το κοινό».

  • Πως ήταν να είσαι στην ίδια αποστολή με παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Βεζένκοφ, ο Πρίντεζης και άλλοι τόσοι;

«Είναι και οι προπονήσεις μαζί τους. Είναι θρύλοι του μπάσκετ και προσπαθώ καθημερινά να παίρνω πράγματα γιατί μπορεί να μην έχω την ευκαιρία να προπονηθώ ξανά με τέτοιους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν και μπορείς να αποκτήσεις εμπειρίες».

  • Ποια η άποψή σου για τη Διοίκηση της Ανόρθωσης;

«Δεν ξέρω πολλές ομάδες που έχουν αυτή την στήριξη από τη Διοίκηση. Τόσο σύντομα η ομάδα πήγε από την 2η κατηγορία στο να διεκδικεί πρωτάθλημα στην 1η. Επίσης φαίνεται πόσο αγαπά την Ανόρθωση και τους παίκτες της η Διοίκηση, είναι εκεί στις νίκες και στις ήττες. Πάντα μας στηρίζουν ό,τι και να γίνεται στο παρκέ. Δεν ικανοποιείται εύκολα και καθημερινά θέλει κάτι καλύτερο».

  • Η νέα χρονιά θα σε βρει στην Κύπρο;

«Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε για αυτά. Συγκεντρώνομαι αποκλειστικά στα παιχνίδια που έχω με την Ανόρθωση και όταν έρθει η στιγμή θα τα δούμε όλα αυτά. Στόχος μου είναι να κλείσουμε την χρονιά πρωταθλητές».

  • Ζέιτ σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου, ευχόμαστε κάθε καλό.

«Εγώ σας ευχαριστώ».

Please follow and like us:
onpost_follow
Tweet